gravidsnack

har haft en jättetrevlig dag med therese paulsen..vi umgicks mycket förut ett tag sen har vi inte setts på ett tag och dom ska ju också ha bebis till slutet på december så vi hade mkt att snacka om nu må jag säga :P alltid lika kul att diskutera saker med nån som är i samma situation :)
 
Vi var in och kika lite på h&m och kappahl och hitta massa gulliigt men nej, jag måste hålla händerna i styr nu haha..ska inte köpa mer :P Nu ska jag ta tag i maten, vad de nu ska bli. Puss!

Bebishörnan

Har börjat få lite ordning nu vid bebisens lilla hörna, vart en väldans massa gossedjur i sängen men känns inte som att de gör så mkt eftersom han ändå inte kommer ta upp en fjärdedel knappt av sängen nu :p

Här är en liten titt på hur de ser ut..
P.s fick hem babynestet häromdan, superfint :)

Nytt i lillens garderob

Tänkte visa upp lite blandat va lilleplutt fått av världens bästa farmor & mormor.. Såå fint :) passar perfekt till hösten. Dock hoppas jag nästan på att inte få nå mer kläder nu i minsta minsta för chansen finns att han knappt hinner använda de nästan :/ så om nån tänkt köpa nått tills han föds så satsa på lite större ;p

ups & downs

igår hade jag en riktig skitdag och idag känns de så himmla mkt bättre..konstigt hur humöret bara kan switcha. Dock hade de sina anledningar igår, höll på att knasa till sig ordentligt med min föräldrapenning osv plus att jag inte alls mådde bra eftersom jag gått och dragit på mig den här jäkla förkylningen. Men imorse åkte vi iväg till danderyd till obstretiska mottagningen och disskutera igångsättningen, så den 29 okt så ska vi åka in och se om livmodertappen är mogen och om den är de så får jag iångsättning bara nån dag efter. Och skulle den nu inte vara mogen så kan de tydligen bli jätte långdraget om man gör en igångsättning iaf och de kändes ju inte så kul så isf får man väll hålla ut ett tag till.
 
Annars är jag precis hemkommen från BM, har ju bytt nu som jag tänkt göra sålänge men inte gjort och gud vad jag är glad att jag böt. Hon jag har nu är så himmla gullig, skulle kunna suttit kvar där i en halvtimme till bara för att :P bebisen vart helt galen när hon höll på och klämde och kände och han ligger fortfarande med huvudet nedåt så får hoppas han håller de tills han tänker komma ut :)
 
Nu ska jag göra lite nytta här hemma och försöka tillfriskna från den här jädrans förkylningen :/ KRAM!
 

jobbigt

har inte bloggat på ett tag och anledningen är väll att jag inte varit hemma, de har hänt för mkt saker runt omkring som kommer upp i mitt huvud 10 ggr dagligen även fast jag bara vill skjuta de framför mig. Känns inte som att jag har någon som jag varken kan eller vill prata med de om heller.. jag vill knappt att nån frågar hur de är för då känns de bara som att jag måste ljuga och säga att jo men de är bra fast de egentligen inte är så bra. I söndags hände iaf de som jag vart någorlunda inställd på de senaste veckorna men på något vänster blir man ändå jättechockad och en hel känslostorm sätter igång i kroppen.. Jag har inte haft kontakt med min pappa på flera år men en pappa är ju ändå en pappa hur mycket han än svikit dig och inte brytt sig. Jag och mamma ska iaf gå på begravningen när den nu blir och även om de känns ångestframkallande nu så tror jag de kommer kännas bättre i efterhand att jag kände att jag var där iaf.
 
Jag vill verkligen börja uppdatera om roligare saker om bebis och så men just nu behöver jag bara få skriva av mig om de jag känner just nu så därför får de blir så, gonatt!
 
 

kan inte sova :/

kom nyss hem från jonnies föräldrar, vi spenderade kvällen där med mat som vi köpte med och sen titta vi på film. Dock kom de en massa jobbiga tankar i mitt huvud som etsa sig fast påvägen hem så nu kan jag inte somna, ingen idee att ens lägga mig för då kommer jag bara ligga och stirra rakt upp i taket.
Det känns som att de är för mkt på en och samma gång just nu, jag känner att jag behöver lägga all fokus på den här lilla bebisen och allt som komma skall, men de är inte de lättaste när någon som på nått knepigt sätt är en del av ens liv ändå håller på att försvinna för alltid. Varför är de så? Känns som att alltid när någon föds så dör en annan..det är lixom inte gjort för att man ska klara den situationen på en och samma gång..känns som att de håller på att rinna över i huvudet på mig med alla tankar.
 
Jag är nog en alldeles föör mycket känslomänniska..alla andra kan ju så lätt bara stänga av ibland? Men de går lixom inte för mig. Nej, ska försöka underhålla mig med nått tills jag blir helt övertrött och bara måste sova. gonatt!

Apoteksinköp

Glömde berätta att jag va till mammas jobb på apoteket och köpte 3 fulla påsar med allt som kan tänkas behövas till min lilla. De vart en salig blandning från krämer till mig och han till nappflaska, tvättlappar, blöjor, våtservetter, babytops, amningsinlägg och en massa mer. Hursomhelst så rekommendera mamma en superbra nappflaska om man skulle behöva ge ersättning typ från MAM, anti-colic. Den har lite spec funktioner som gör så att han inte får i sig en massa luft som lätt gör att han kan få kolik..
Såklart fick han en blå fin :) förstår ni om de kommer ut en flicka sen, jag som köpt allt jättepojkigt nu :p men men

Såhär ser den ut iaf

fredaag

så var de helg igen..veckorna går snabbare än någonsin just nu. Vet inte om de är för att jag verkligen vill att tiden ska sakta ner lite nu för de börjar bli så himmla nära till att liten kommer ut.. Självklart längtar jag jättemkt också men min förlossningsrädsla har tyvärr övertaget nuförtiden så de är mycket därav. På onsdag ska jag iaf få komma till auroramottagningen inne på danderyd och få prata med dom om min rädsla så jag hoppas verkligen de ger något. Sen har jag även bytt barnmorska så nästa gång ska jag till en ny och hoppas på att hon passar mig lite bättre.
 
Annars var jag ju hos mamma och lasse under veckan och igår följde jag med dom på en liten tripp ut till häringe slott, är verkligen superfint där ute. Där skulle jag kunna gifta mig en vacker dag ;D
Sen åkte vi ut på dalarö och de är verkligen drömstället ju, har inte vart ut dit tidigare men de är verkligen hur fint och mysigt som helst.
 
Imorn ska vi iaf åka ut och hälsa på jonnies pappa i sigtuna, känns skönt att göra något eftersom jag är rätt uttråkad på dagarna här hemma..men men nu blir de till att tvätta lite. PUSS!

Påväg hem

Sitter på tåget påväg hem till min älskling..saknar honom massor. Dock har de vart skönt att va hos mamma och lasse och umgås med dom och ta de lungt bara.. Nästa vecka åker jag till ullared är planen :D

Bjuder på en bild från gröndalvikens fina perrong

bilder från v.33

känns som att han växer fort nu, jag ser verkligen jättetrött ut på bilderna men inte ens sminket var på min sida idag av de lilla jag orka slänga på men men, det är ju bebismagen som är kul att se :)
 



Bilder från lite ikeanytt

Vi var ju på ikea i helgen och de vart mkt smågrejer och mkt som inte kommit upp än pga att vi inte är klara ens med hur vi ska möblera i sovrummet men bjuder på lite smakprov sålänge iaf :) det är mkt som inte är klart men en bit påvägen iaf..

vit sänggavel sökes!!

uppdaterar bloggen med en liten annons om att jag är på jakt efter en vit sänggavel som sagt, har kommit underfund med att man bara lyckas köpa dyra nya grejer och så blir de felköp och så får man försöka sälja de vidare och gå back på de.. MEN eftersom att vi lyckats med de så borde ju fler gjort samma tabbe och kanske har en vit smidig sänggavel som inte tar alltför mkt plats till en 180 säng till salu :P.. Isf så hojta till för vi måste ha en ny som tar mindre plats i vårt sovrum rätt så omgående.
 
Annars har helgen sett ut som så att vi var till mamma och hälsa på lite, sen drog vi till IKEA på lördan och köpte massa smått och gott och sen vidare på kräftis hos svärmoren och idag vart de till att skruva ikeagrejer och kolla på jonnies match..ja, sammanfattningen gick ungefär lika snabbt som helgen :/ Ny vecka, nya tag nu!
 
Denna vecka ska jag verkligen försöka lägga tid på att fixa som jag vill ha de här hemma så man känner att man trivs tills bebis anländer. Läste idag att de är 54 dagar kvar, 54?!?!?! Det är helt sinnes vad fort de går och om sanningen ska fram så längtar jag så mitt hjärta spricker samtidigt som jag fasar över smärtan som bokstavligen talat ska TA ÖVER hela min stackars kropp. Men men..ska inte hamna i den där negativa tankebanan så nu släpper jag de och tänker forsätta kika lite efter grejer hem. PUSS!
 
 

jag som gravid

den vart nog rätt många chockade av i början tror jag..kommer ihåg att precis när vi hade gått ut med de så fick jag sms och meddelanden på facebook från folk jag inte alls har kontakt med längre som var helt chockade över att just jag var gravid..det var ju lixom inte jag..eller nåt :P Jag som vart den som för ett visst antal år sedan satt och sa att : nääe de där med barn var tveksamt om jag skulle ha några alls. Jag hade ju fullt upp att göra massa annat..som typ..festa? haha
 
Såhär i efterhand fast bebisen inte kommit än så känns de bara otroligt bra att jag inte fastna i de här feststadiet fram till att jag blev 25-30. Jag hade ju lixom tröttnat innan jag ens blev gravid och kände att jag behövde en mening i livet typ och ville komma framåt. Dock är de självklart jag längtar efter att ha en galen utekväll med tjejkompisar, jag har ju varken rökt eller druckit en droppe på 7 månader nu så konstigt vore de väll annars för jag är ju fortfarande jag lixom :P men det är ju ett bra tag kvar också eftersom jag ska försöka amma iaf sen får vi se hur de går eftersom jag gjort mina sillisar men de är jag ju förberedd på.
 
Hursomhelst..poängen är att jag var sjukt rädd att typ förlora mig själv när jag vart gravid, att jag skulle bli en sunkig mamma som enbart satt inne eller mööjligen rörde mig ner till nått babycafe med resten av alla mammor som gått ner sig. Dock känner jag att jag aldrig någonsin vart så motiverad till att träna så fort tid och möjlighet finns för att få kroppen i trim efter förlossningen och ja de är klart man inte har samma frihet att ta en spontankväll och hitta på något men jag tror inte jag kommer tillåta mig själv att bli en såndär sunkmamma faktist för de är så inte jag! Det gäller bara att ge sig själv tiden att komma tillbaka till sitt rätta jag MED sin lilla älskling och allt vad de nya familjelivet innebär.
 

tusenbröder

heej! Har precis vart på flygis och storhandlat lite med jonnie så nu är frysen rätt full iaf. Tänkte dra igång tusenbröder serien snart, den är fan grym! Va sålänge sen dom avsnitten gick så man har ju hunnit glömma bort så blir som att se de på nytt igen, har sett dom två första avsnitten än sålänge så ska köra igång tredje strax.
 
Annars har jag pysslat med alla mina tusen papper till försäkringskassan, a-kassan, kopierat arbgivarintyg osv osv.. trodde att sverige började bli lite mer pappersfritt men icke när de kommer till dessa saker. Så imorn ska jag ringa lite samtal sen borde litegrann vara klart och kunna skickas in så det blir någon ordning på allt. Sen ska jag forsätta på min inköpslista som vi har kvar innan bebis för på lördag tänkte vi köra en sväng till IKEA och inhandla de sista.
 
Men men, nu blir de tusenbröder..
 

ny morgonvana

gomorron..andra dagen i rad som jag bara inte kan somna om efter att jonnie gått upp. I vanliga fall slocknar jag på två röda och sover minst 3 timmar till men jag är så himmla hungrig när jag vaknar och kroppen är typ halvt inställd på att jag ska gå upp då, vem vet..kanske förbereder sig på tidiga mornar inför bebbens ankomst :p
 
jaja, nu är jag uppe iaf och ska vara hos barnmorskan 10.30 så känns onödigt att försöka somna om nu..ska försökva börja på en lista istället om vad som är kvar att handlas för nästa helg blir de antagligen en shoppingrunda och försöka få klart de mesta :)

Föräldragrupp

Heej, ja som rubriken lyder var vi på föräldragrupp idag. Meningen med de är väll info men främst att träffa andra föräldrar som ska ha bebis samtidigt och ja oftast är de därav man ser dessa mammaklungor på stan sen och jag har alltid varit skeptisk mot detta och kände inte att jag ändrade åsikt efter idag. Vissa kände varann från tidigare och hade redan skapat sitt "gäng", vissa var för lång åldersskillnad mellan för att jag skulle kunna ha något annat gemensamt med och fast jag inte tycker att jag blir en såndär jätteung mamma då jag ändå fyller 23 snart så är de bara inse, jag är ändå yngst på sånna här gruppgrejer.

Hursomhelst, har en helvild bebis såhär kvällstid och de är såklart supermysigt men desto mindre kul när han har hittat urinblåsan att trycka lite extra på så de känns som starka stickningar ner i hela ja..ni förstår.

Vi va iaf och köpte madrass till spjälsängen idag och sen montera jonnie ihop den och shit va verkligt allt började kännas helt plötsligt när de står en liten bebissäng brevid oss. Helt galet men samtidigt så vart längtan ännu mer nu.. Våran lilla plutt <3

står inte ut längre!

nej, jag står som sagt inte ut längre..jag vill ha min bebis nu och bara lära känna honom och veta vad de är för en liten filur i min mage och bara få komma in i hela den här familjebubblan. Just nu känns de bara som att jag läser allt för mycket om saker som hänt andra, både om drömförlossningar och marddrömsförlossningar, föräldrar som fått bebisar med både den ena och den andra skadan,downs syndrom osv..Och ja jag vet, det är typ förbjudet att tänka på sånt här känns de som men jag är nog en överrealistisk människa eller något och tar alltid de säkra före de osäkra, tänker hellre de värsta så jag inte ska bli besviken lixom. Och jag vet att chansen inte är stor att man varken dör under förlossningen eller att bebisen kommer ut och inte är helt frisk eller liknande men även om de bara skulle vara 1% chans så gör de mig helt livrädd.
 
Allt är så nytt och de här är helt sjukt stort, jag vill bara ha ut min lilla bebis..se att han mår bra och att jag överlevt och inte är allt för sönder och bara få komma in i mammavardan. 9 månader är för lång tid att vara gravid helt enkelt.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus